000.00

G01901
TSI 2 Livestock Manager

Kayıt yapma özellikleri kullanıcının isteğine göre düzenlenebilen TSi, birden çok noktadan kullanıma uygun olarak özel olarak tasarlanmıştır; her türlü hava şartlarında ve zor çalışma koşullarında yıllarca çalışır, kullanımı kolay dokunmatik ekranı vardır. Etkin yönetim kararları almak için, bütün çiftlik kayıtlarına her yerden (sahada, ofiste veya çiftlikte) ve her zaman gerçek zamanlı erişim mümkündür.


TEKNİK ÖZELLİKLER

Canlı Hayvan Kayıtları

Daha iyi bir sürü yönetimi ve performansı sağlayan hayvan tartımı ve bilgi toplama sistemi Her türlü hava şartları ve zorlu çiftlik şartları için tasarlanmışKullanımı kolay, renkli, açık havada okunabilir dokunmatik ekranHayvanlarla ilgili detaylı bilgilere her zaman, her yerden (sahada, ofiste veya çiftlikte) anında ulaşım Saha ve ofis modlarında arayüzleri olan ödüllü Hayvan Performans Sistemi Yazılımı (HPS)HPS Saha’nın kullanımı kolaydır, tek bir hayvan veya bir grup hayvan ile ilgili kayıt yapma ve önceki kayıtlara ulaşılması dokunmatik çalışma sayesinde hızlıca yapılır.HPS Office, önceden shada ya da çiftlikte toplanan bilgilerin detaylı analizinin yapılması ve rapor edilmesi imkanını sağlar ve TSi veya Windows PC’de kullanılabilir.Kapsamlı seçme (drafting) kapasitesi. Ağırlığa, EID numarasına veys kullanıcının tanımlayacağı başka bir kurala göre seçme (draft) yapılmasıÖnceden belirlenmiş hayvanların kimliklerinin, özelliklerinin, faaliyetlerinin, notlarının ve hayat bilgilerinin otomatik olarak toplanması için yapılmış kolaylıkla uyarlanabilir tartı ve veri kaydı oturumlarıSahada iken bir dokunuşla tek bir hayvan veys sürü ile ilgili bilgiye ulaşma imkanı Belli bir hayvan ile ilgili gözlemlerin veya ileride yapılması planlanan işlerin (örneğin, tutulma süresi ve bir hayvanla ilgili sınırsız not tutulması gibi) kaydedilmesi Çiftlik statüsünde otomatik güncelleme (hayvan alındığında veya satıldığında) bir olay eklendiğinde (oturum tipleri ve olayları) Hayvan varlıgının hatasız bir şekilde envanterinin rapor edilmesi – tam olarak kaç hayvanın çiftlikte kaçının çiftlik dışında olduğunun bilinmesiStokta hangi özellikte hayvandan kaç tane olduğunun bilinmesi ve rapor edilmesi – belli bir tarihte istenen ağırlık değerlerine sahip hayvan sayısının tahmin edilmesi Yük çubukları, EID okuyucuları, otomatik seçiciler (oto-drafter) ve diğer yönetim yazılımları ile tam entegrasyon EID okuyucu ve seçici (drafter) için bluetooth kablosuz bağlantı 8 saate kadar kesintisiz kullanım sağlayan lityum iyon iç batarya Konuşma fonksiyonu, hayvan ile ilgili bilgileri duyulabilir bir şekilde el kullanmadan verirEn az 100.000 hayvanın bilgisini depolayabilecek hafızaYanında sert ve sağlam taşıma çantası, hafıza çubuğu (USB?) ve montaj çerçevesi ile                                                                        Mahsül veya Otlak Kaydı

Mahsül tipi ve ekim uygulamaları oranlarıHer bir padok için gübreleme veya spreyleme oranlarıOtlatma kayıtları – üretilen kuru madde tonajı, otlatma için padoka kaç gün Padok başına veya ton başına hasat miktarı                                                                                Genel Çiftlik Kayıtları

Makinaların servis kayıtlarıBenzin/mazot kayıtları – makina, bir çalıştırmada kaç km yaptığıKamyon ve taşıma işleri.


  • Süt Üreticileri – Neden TSi?
    Süt üreticisi olarak bildiğiniz gibi canlı hayvan ağırlığı ve hayvanın genel durumu sürünüzün ıslah ve üreme performansı konusunda hayati öneme sahiptir. Düvelerin buzağılayabilmesi için belli bir ağırlığa ulaşması şarttır; ineklerin başarılı bir gebelik geçirme oranları da içinde bulundukları durumun kalitesine bağlıdır. Düzenli ağırlık ölçümleri ve tedavi kayıtları için TSi kullanımı; yenileme ve diğer kuru stok yöneiminde doğru karar verme ve pahalıya patlayacak hataların önlenmesinde önemli bir araç olarak hizmet eder.
    TSi’nin Süt Çiftçisine Sağladığı Avantajlar
    • TSi sistemi hızlı ve hatasız tartım yapar, gayet basit bir ağırlık raporu çıkarır.
    • Hayvanların düzenli olarak tartımında TSi kullanımı, etkili bir gelişim takibine yardımcı olur (düvelerin 6 aylık iken olgun canlı ağırlık oranı %30 olmalı; 15 aylıkta, %60 (çiftleşme); ve 22 aylıkta, %90).
    • LIC MINDA (yani süt kayıtlarına) canlı ağırlık geçmişinin aktarılması.
    • TSi kullanarak yaptığınız tartımlar uyguladığınız beslenme rejiminin işe yarayıp yaramadığını gösterir..
    • Tedavi ve diğer olayların kaydedilmesi hayvanın geçmişine bakılarak geleceği ile ilgili tahminler yapılmasını sağlar.
    • Belli bir ırk, sınıf veya sürünün hayvan sayısının ve gelişiminin takibi.
    • TSi sisteminin kullanımı, hassas ölçümler sayesinde aşağıda belirtildiği üzere karınızı artırır:
    Gecikmiş gelişme ve ergenliğin (dolayısyla gecikmiş gebeliğin) negatif sonuçlarını azaltır ve böyece mevsimsel et ve süt üretim sistemi üzerindeki ciddi mali kayıplar azalır
    Canlı ağırık hedeflerini tutturmayı sağlar.
    Satış için ayrılmış sığırların, maksimum kar için en uygun zamanda satışa çıkarılmasını sağlar.
  • Çobanlar – Neden TSi?
    Ağırlık ölçümleri ve EID sistemleri; süt hayvancılığı ve diğer hayvancılık sınıflarında gittikçe artan rekabette sizi bir adım öne çıkarır. Hayvanları sahiplerine geri vermeden önce üzerinde anlaşılan ağırlık hedeflerine ulaşmak hayvan sahipleriyle daha karlı anlaşmalar yapmanızı sağlar. TSi kayıt sistemi, hayvan sahiplerine sürünün performansı ile ilgili bütün bilgileri (her bir hayvanın geçmişi ve ilaç alma tarihleri v.s.) sık sık ve hatasız bir şekilde sunulmasını sağlar. Hayvanlarınıza kimin bakmasını istersiniz – size canlı ağırlıklarla ilgili düzenli aralıklarla doğru bilgi vereni mi yoksa vermeyeni mi?
    TSi’nin Çobanlara Sağladığı Avantajlar
    • TSi sistemini kullanarak sürünüzü daha kolay yönetebilirsiniz, kapsamlı grup yönetimi dahil. EID kullanarak hayvanlar tekrar eski sürülerini oluşturacak şekilde kolayca ayrılabilirler:
    Farklı sürülerden gelen hayvanlar ağırlıklarına göre sınıflandırılıp farklı beslanme programlarına tabi tutulabilirler.
    TSi, her bir müşteri/çiftçi esasına göre sınıflandırma yapabilir.
    TSi, farklı çifçilere ait olsa bile hayvanları gruplayıp kilo kazanımı ile ilgili grup raporu hazırlayabilir.
    Yüklemeden önce her hayvanı doğru sahibinin grubuna ayırır.
    • Hayvan sahiplerine yapılan işlemler/tedavilerle ilgili doğru bilgileri kolaylıkla hazırlayabilir:
    Her türlü işlem/tedavi hayvanın kimlik numarasının karşısına‘Activity’ olarak kaydedilir.
    TSi’nin History Menu’sündeki ‘Activity’ butonuna basarak hayvanın geçmişindeki bütün işlemleri/aktiviteleri görebilirsiniz.
    Seçiliş herhangi bir hayvanın gördüğü işlemler/aktiviteleri başka bir yere de iletilebilir.
    • Ağırlık kayıtlarını tutun, tahminlerde bulunun ve hedef ağırlığa ulaşın:
    TSi’nin ‘Collect’ekranındaki ‘Graph’ butonuna basarak hayvanın geçmişten bugüne ağırlığının artış eğilimini ve ortalama günlük ağırlık kazanımını (ADG – kg/gün) ekranda görün.
    Hedeflediğiniz kiloya ulaşabilmek için TSi’nin hayvan veri bankasındaki ‘Office View’ i kullanarak gelecekteki kilosunu tahmin edin.
    Tartıdan sonra hayvan seçimi (drafting) yaparken, TSi’deki ‘Group’ alan seçeneğini kullanarak seçim (drafting) kriterininizi girin.
  • TSi’nin Diğer Çiftlik Uygulamaları
    TSi’nin canlı hayvan uygulamaları dışında da kullanımları vardır. Çiftliğinizdeki pek çok faaliyetinizin kaydını TSi ile tutabilirsiniz. Örneğin padok veya mahsül yönetim faaliyetlerinizi takip edebilir veya çiftlikteki taşıtlarınızla ilgili bilgilerinizi (servis v.s.) saklayabilirsiniz.
  • Damızlık İşleri Yapanlar – Neden TSi?
    Çamurlu küpelere, bakkal defteri gibi kayıtlara, yetiştiriciler birliğine çekilen fakslara artık paydos. TSi kullanın ve hatasız kayıt tutma ve tuttuğunuz kayıtlara hatasız bir şekilde ulaşırken zamandan, işçilikten ve paradan tasarruf edin.
    TSi’nin Damızlık İşi İle Uğraşanlar için Avantajları
    Sahada iken de hayvanlarınızla ilgili her tür bilgiye ulaşabilir her bir hayvanın geçmişini direkt olarak TSi üzerinde görebilirsiniz.
    • TSi sistemi kayıtların doğru yapılmasını sağlar çünkü kimlik (ID) numaralarını görsel olarak değil elektronik olarak tarayan bir okuyucu kullanır.
    • Otomatik tartı ve kimlik (ID) kaydı çabuk ve kolay olup, size zaman,dan, emekten ve paradan tasarruf sağlar:
    Siz sadece hayvanlarınızı tartı kutusundan geçirirsiniz.
    TSi’yi Gallagher Auto Sheep Drafter ile kullanan besiciler için kayıt işlemi daha da çabuk biter.
    • Başka bilgisayar ve yazılım sistemleri ile bilgi alışverişi çok basittir:
    Microsoft Excel™ ve Stockbook ile uyumludur.
    TSi veri email olarak gönderilebilir.
  • Besiciler – Neden TSi?
    Besici olarak, sürü ile ilgili olarak doğru bilgiye sahip olmak doğru kararlar almanız için hayati önem saiptir. Ister buzağılama zamanının tesbiti, ister kasaba gönderme veya göndermeme zamanının tesbiti isterse hayvanların özelliklerinin ve sağlığının takibi olsun, TSi işinizi kolaylaştırır doğru kararlar almanızı sağlar.
    TSi’nin Besiciler için Avantajları
    • Çiftleştirme ve buzağılama için uygun olan canlı ağırlığın kaydedilmesi
    • Annenin IDsinin yavrunun IDsinin karşısına kaydedilmesi.
    • Renk ve çiftleşme bilgilerinin ilerideki analizler için kaydedilmesi.
    • Boğanın kabul ediliş tarihinin buzağılama tarihinin karşısına kaydedilmesi.
    • Kasaba gönderme kararının alınması için, yetiştirilen sürünün yaşlarının hatasız bir şekilde tutulması,
    • Buzağılama sorunu yaşıyan ineklerin kayıtlarının tutulması.
    • Her bir hayvanın tedavi kayıtlarının tutulabilmesi sayesinde tekrarlayan sağlık sorunları yaşayan hayvanların tesbiti.
    • Buzağıların sütten kesildiği zamandaki ağırlığı veya bu ağırlığın doğum ağırlığına oranının takibi ve bu bilginin kasaba gönderilme tarihinin tesbiti kararında kullanılması.
    • Genç sürü gelişim hızlarını kaydedilmesi ve isabetli satış kararlarının alınması
    • Sürü bazında ağırlık takibi yapılması.
  • TSi’nin Genel Kullanımları
    Sonsuz veri kaydetme kapasitesi ve rugged, farm-ready housing ile TSi’nin çiftik kullanımları neredeyse sonsuzdur. TSi’nin canlı hayvan uygulamaları dışındaki uygulamaları ile ilgili bazı örnekler aşağıda verilmiştir:
  • Padok Yönetimi
    Hayli yüksek kayıt kapasitesi sayesinde TSi; padok işlemleri, hasat verimleri ve diğer özellikler ile ilgili bilgileri kaydetmekte kullanılabilir. Ot örtüsünü, gübre uygulamalarını, toprak testi sonuçlarını, mera spreyleme tarihini, sprey tipini, sprey miktarını, ekilen ürünü ve zamanını v.s. kaydetmek için TSi’yi kullanınız. Padoklara, hayvanlara verdiğiniz gibi, isim verebilirsiniz ve belli bir ölçüm değeri veya faaliyet (işlem) belirlemek suretiyle bir padokun geçmişini yönetmek çok kolaydır. Artık geçen yıl veya ondan önceki yıl hangi padoku spreylediğinizi hatırlamaya çalışmanıza veya önümüzdeki yıl hangisine alternatif muamele yapılması gerektiğini hatırlamaya çalışmanıza gerek yok.
  • Ürün Kayıtlarının Tutulması
    Yukarıda anlatılan padok yönetimine benzer bir şekilde; ürünler, TSi’deki padok veya alan numarasının karşısına kaydedilebilir. Bir alandaki ürünün ekim tarihi, atılan gübre, ekilen çeşit ve rekolte bilgilerinin hepsi kaydedilebilir. Her bir ürün alanının performansını yıl yıl takip edin ve ürün rotasyonunun etkin bir şekilde yönetin. Toprak verimliliği seviyesinin kaydını tutun, bunu her bir bölge için yapın ve zaman içinde nasıl değiştiğini izleyin. Direkt olarak otlatma için yetiştirilen ürünler için ise, hayvanların bu ürün ile beslenmeleri ve beslenmemelerinin canlı ağırlık kazanımlarını nasıl etkilediğini kayıt altına alın.
  • Taşıt Kayıtları
    Her bir taşıta isim vermek suretiyle aracın servis bilgilerini ve tarihlerini kaydetmek mümkündür. Taşıt ve ekipmanın yerini kaydetmek için “Padok” fonksiyonunu kullanın. TSi’nin kullanım imkanları sadece sizin hayal gücünüzle sınırlıdır.
×

Powered by Gallagher

× Size nasıl yardımcı olabiliriz??